De verfijning en elegantie van de vijftiger jaren hebben veel invloed gehad op de interieurs van tegenwoordig. De bijbehorende woonsfeer  is door veel mensen geliefd en daarom worden jaren vijftig meubelen (bijvoorbeeld fifties chairs) ook tegenwoordig nog regelmatig in interieurs verwerkt.

Stoffen en materialen

Een aantal materialen en kleuren zie je regelmatig terug in jaren ’50 interieurs. Vooral glanzende tegels en gladde, glimmende stoffen worden veelvuldig gebruikt in interieurs uit de jaren vijftig. Wil je de echte vintage uitstraling in je huis tot stand brengen, dan is het aan te raden om wat vintage accessoires op de kop te tikken. Op rommelmarkten vind je vaak de mooiste items die naadloos aansluiten op je vijftiger jaren interieur.

Toepasbaarheid

Een interieur uit de jaren vijftig is toepasbaar in elke kamer. Zo creëer je niet alleen in de woonkamer met retro meubelen een nostalgische sfeer, maar ook bijvoorbeeld in de eetkamer of de studeerkamer. Nog leuker als je er een jukebox bij hebt staan, waarmee je muziek uit die tijd kunt afspelen. Dit geeft bovendien een extra touch aan je retro interieur.
Er zijn zelfs retro meubelen verkrijgbaar voor in de tuin. Hierbij kun je denken aan kuipstoelen, vlinderstoelen en tuinmeubilair van vlechtwerk. Op deze manier kun je een vintage interieur zelfs geheel doortrekken naar je tuin, en hoeft het nostalgische karakter niet beperkt te blijven tot binnenshuis.

Ten onrechte zijn mensen overigens wel eens bang dat nostalgisch direct ook old fashioned betekent, maar dat hoeft bijvoorbeeld bij fifties chairs helemaal het geval niet te zijn. Deze kunnen prima in een vintage interieur worden verwerkt, waar je een moderne twist aan geeft.