Een bedrijfspand is meer dan slechts een gebouw, het is namelijk ook deels uw visitekaartje. Komen er klanten langs bij u op kantoor, dan wilt u hen uiteraard ontvangen in een representatief bedrijfspand. Zo maakt u met uw bedrijf een goede eerste indruk, en zoals het gezegde luidt: een goed begin is het halve werk. Het mag dus absoluut niet onderschat worden wat het belang is van een goede bedrijfshal.

Eisen aan verschillende panden

Als het aankomt op een bedrijfshal bouwen, dan blijkt geen enkel gebouw hetzelfde te zijn. De eisen voor bijvoorbeeld een bedrijfshal zullen anders zijn dan de eisen voor een opslagruimte. En de eisen die gesteld worden aan een werkplaats zijn anders dan de eisen die gesteld worden aan een kantoorpand. Neemt u een partner in de arm om een bedrijfshal te bouwen, overleg dan goed over de toepassing van het pand, zodat aan alle vereisten voldaan kan worden.

Huren van een bedrijfshal

In plaats van een bedrijfshal te bouwen, is een hal huren natuurlijk ook mogelijk. Het voordeel hiervan is dat geen directe investering nodig is voor de bouw van een geheel nieuw pand, maar dat u in een bestaand pand uw intrek kunt nemen. Bovendien is het voor veel ondernemingen eenvoudiger om maandelijks een bepaald bedrag aan huur te betalen, dan om ineens een grote investering te doen in de bouw van een nieuw pand.

Functies van bedrijfshallen

Een bedrijfshal kan vele functies vervullen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw eigen adviesbureau beginnen in een bedrijfshal, maar ook een autoverhuurbedrijf, een computerwinkel of een kantoorhandel. Vrijwel alle zaken kunnen in een hal gesitueerd worden, waaronder ook een makelaarskantoor, een museum, een transportbedrijf of een sportwinkel.

Hal isoleren

In een groot deel van de gevallen zal het nodig zijn om de hal te isoleren, afhankelijk van waar de bedrijfshal voor gebruikt gaat worden. De kosten van isolatie zijn vrij snel terug verdiend, als deze vergeleken worden met de kosten van het verwarmen van diezelfde loods. Deze upgrade van bedrijfsloods is in veel gevallen nog goed voor de totale waarde van het pand ook, dus deze investering verdient u zeker terug.