Afgelopen jaar heeft mijn vrouw een auto van haar werk gekregen, aangezien mijn vrouw op een grote afstand woont van haar werk. Mijn vrouw en ik zijn namelijk woonachtig in Zutphen, dat ligt in de provincie Gelderland. En dit terwijl haar baan in de Randstad gelegen is, aangezien mijn vrouw tegenwoordig werkt in de haven van Rotterdam. Ze regelt de administratie van al het binnenkomend verkeer, dus mijn vrouw heeft een behoorlijk belangrijke baan. Doordat ze vele kilometers moet afleggen om op haar werk te komen, heeft ze van haar werk een Honda Hybrid gekregen als werkauto.

Een hybride auto is iets wat helemaal bij de technologie van deze tijd hoort. Auto’s stonden bekend als iets wat zeer schadelijk was voor het milieu, maar een hybride auto kun je gewoonweg een zeer milieuvriendelijke auto noemen. Je betaalt bovendien ook geen belasting over de auto. Daarnaast wordt er nog altijd gekeken naar verdere mogelijkheden binnen de autowereld. Zo zijn ze bezig met de ontwikkeling van auto’s die water als brandstof verbruiken. Maar hierover is nog weinig duidelijkheid.

Wil ook jij een hybride auto aanschaffen, en wil jij een steentje bijdragen aan het milieu? Doe dat dan snel, want de tijd vliegt voorbij, en voordat je het weet is de gehele ozonlaag weg.