Een huwelijk wordt in harmonie gesloten door twee geliefden. Soms komt er, om welke reden dan ook, een einde aan dit huwelijk. Bij een deel van de scheidingen zal het huwelijk net zo harmonieus eindigen als dat het gesloten werd. Maar helaas zijn er ook scheidingen die totaal niet harmonieus verlopen. In beide gevallen zal een advocaat ingeschakeld moeten worden. Bij een harmonieus einde kunnen beide partners samen doen met één advocaat, maar wanneer een strijd wordt verwacht, is het beter elk een eigen advocaat echtscheidingen in de arm te nemen.

Advocaat inschakelen bij scheiding

Het is verstandig om de advocaat echtscheidingen zo vroeg mogelijk in te schakelen, zodat de hele situatie goed doorgesproken kan worden. Hoewel het in principe ook mogelijk is om later een advocaat in te schakelen, is het makkelijker om vroegtijdig al alle benodigde gegevens over te dragen. Dit werkt beter dan achteraf opvragen, hoewel dit ook niet geheel onmogelijk is. Het kost alleen wat meer moeite, maar dat is eigenlijk alles.

Kosten van een advocaat

Met het inschakelen van een advocaat wordt een dure kostenpost aangesproken. Met een gemiddeld uurtarief van zo’n €150,- à €200,- (maar duurder kan ook!) is een advocaat een dure grap. Hier gaat het meeste geld naar toe, dus hier kan ook het meest op bespaard worden. Advocaten zijn te duur om je verhaal aan te vertellen, daarom is het beter om de advocaat echtscheidingen alleen te houden voor het behartigen van de belangen. Wordt naar de totale kosten gekeken, dan kan gezegd worden dat een advocaat bij een redelijk eenvoudige scheiding zo’n €2.500,- zal kosten. Loopt het uit op een ingewikkelde scheiding, dan kan dit bedrag met gemak verviervoudigen.