Ja, zelfs in 2013 verwelkomd Facebook nog duizenden nieuwe gebruikers. Dit zijn veelal mensen die nog niet erg bekend zijn op het internet en dus al snel tegen een hoop vragen oplopen. Veel van deze vragen zullen via Facebook zelf wel opgelost kunnen worden, anderen wellicht met behulp van vrienden. Mocht je er dan nog niet uitkomen dan kun je ook de hulp inschakelen van de Help pagina van Facebook.

Een nieuwe gebruiker heeft tegenwoordig veel meer te leren aangezien Facebook niet meer zo klein was als dat ze is geweest. De enorme toename aan nieuwe features heeft ervoor gezorgd dat veel mensen niet eens alle mogelijkheden van hun account weten te benutten.

Voor veel gebruikers is Facebook slechts een manier om vrienden en kennissen op de hoogte te houden van jouw bezigheden en om zelf de updates van je vrienden te volgen. Zo blijf je van elkaar op de hoogte. Naast deze basic taak van Facebook zijn er ook genoeg andere mogelijkheden om gebruik te maken van het sociale netwerk. Heb je bijvoorbeeld een eigen bedrijf, dan kun je met behulp van een bedrijfspagina een groot deel van je nieuwe klanten hiermee binnen halen.

Facebook is dus niet alleen meer voor de jeugd. Ook de ouderen en zelfs senioren wanen zich tegenwoordig er aan.