Bent u op zoek naar meer informatie over uitkeringen? Dat is erg begrijpelijk want de regels omtrent uitkeringen en toeslagen kunnen erg ingewikkeld zijn. Wat gebeurd er precies bij ziekte, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid?

Wanneer je werkloos wordt of gaat worden is het fijn om te weten wat je te wachten staat. Veel informatie hierover kun je onder andere op het internet vinden en anders kun je terecht bij het UWV of bij je gemeente. Over de hoogte van een uitkering valt in ieder geval niet heel veel te vertellen daar deze voor iedereen anders is. Het is afhankelijk van het aantal gewerkte jaren en je toen verdiende loon.

Een bijstandsuitkering is een uitkering die je ontvangt wanneer je jezelf niet meer kan voorzien van de nodige levensbehoeften. De hoogte van de bijstand is leeftijdsgebonden tot je 21ste jaar. Daarna zijn het vaste bedragen die afhankelijk zijn van je woonsituatie. Zo zal een alleenstaande ouder bijvoorbeeld meer ontvangen dan een alleenstaande zonder kind. Na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd veranderen de bedragen ook weer. De bijstand wordt dan namelijk een aanvulling op de AOW (Algemene Ouderdomswet).

Bij langdurige ziekte wordt u in de ziektewet geplaatst. Deze wet is ervoor bedoeld om mensen die door hun ziekte tijdelijk niet meer kunnen werken nog wel de nodige bijdrage ontvangen om hun vaste lasten te kunnen betalen.

Wilt u meer informatie over uitkering en het aanvragen van uitkeringen dan kunt u terecht op UitkeringVragen.nl