De crisis is al een lange tijd bezig, maar een einde is nog niet in zicht. De huidige stand van zaken voorspelt ook geen goed vooruitzicht voor de komende periode. Steeds meer bedrijven gaan letten op de centen en zijn zorgzaam met vaste contracten. In uiterste gevallen vinden ontslagen plaats wat leidt tot verdere inzinking van de economie. Toch is het moeilijk om dit tegen te gaan.

Ben je in deze tijd onzeker over het behouden van je baan en is er kans op ontslag dan kun je je alvast voorbereiden op wat komen gaat. Bij ontslag is het verstandig om direct je leven op peil te houden. Een uitkering aanvragen is erg belangrijk omdat dit je maandelijkse lasten stukken kan verlichten. Je hebt namelijk een groot gat geslagen in je maandelijkse inkomsten en deze kunnen gecompenseerd worden.

Deze compensatie is belangrijk omdat je nu wat meer rust hebt bij het zoeken naar die nieuwe baan. Om te weten voor wat voor soort uitkering je aanspraak kan maken dien je je goed in te lezen in de verschillende mogelijkheden. Zo heb je naast de WW Uitkering ook de bijstandsuitkering of de ziektewet.

Mocht je nog meer informatie willen over het aanvragen van een uitkering dan kun je terecht op de website www.uitkeringvragen.nl

Wij wensen je alvast veel sterkte en succes toe bij het vinden van een nieuwe baan.