Ik stond op een mooie lentedag in de juwelier omdat ik op zoek was naar een horloge voor mijn vriendin. Ze was bijna jarig en ik wilde haar verrassen door haar een bijzonder kado te geven. Ik was altijd al gefascineerd geweest door horloges en ik had zelf ook een hele mooie om mijn pols hangen. Nu was het dus tijd om een kado te kopen voor mijn vriendin, en ik wilde dus een speciaal horloge voor haar kopen die ik dan vervolgens zou laten ingraveren met een persoonlijke boodschap. De juwelier waar ik eerst was had niet echt mooie exemplaren in de vitrine liggen. De horloges die die juwelier tot zijn beschikking had waren een beetje te eenvoudig of te standaard om als een mooi kado te dienen. De juwelier waar ik nu was had echter een paar mooie horloges die ik misschien wel wilde kopen. Ik had nu een horloge in mijn hand die zilverkleurig was en ingelegd met hout. Het was een heel bijzonder exemplaar die er strak uit zag en mooi afgewerkt. Deze zou dus eventueel wel als kado kunnen dienen, maar hij was wel een beetje aan de dure kant. Alhoewel ik niet heel rijk was kon ik met het horloge wel veroorloven, maar ik moest natuurlijk wel eerst overwegen of er ergens anders niet horloges waren die misschien meer aan mijn verwachtingen zouden kunnen voldoen.

Ik vertelde de mevrouw die de juwelier beheerde dat ik het horloge wel heel erg mooi vond, maar dat ik nog even de overweging moest maken of ik het er voor over had om zoveel geld uit te geven aan een dergelijk kado, en dat ik nog even verder wilde kijken naar andere horloges bij andere juwelieren. Ik vroeg haar of ze het misschien even apart zou willen leggen en als ik het horloge zou willen dat ik dan deze dag nog terug zou komen. De juwelier begreep het wel en legde het exemplaar weer terug bij de andere horloges. Ik zei haar gedag en liep de winkel uit, op zoek naar andere juweliers.

Ik liep over straat en het duurde niet lang voordat ik een andere winkel zag waar ze horloges verkochten. Ik keek in de etalage en zag daar hetzelfde horloge dat ik bij die andere winkel had gezien, maar voor een lagere prijs. Dat was dus wel een goed alternatief. Ik liep direct de winkel binnen.