Dit jaar besloot ik toch de stap te wagen en een hond te kopen. Een van de artikelen die ik hiervoor nog meer moest aanschaffen was een mand of een hondenkussen. Nadat ik mijn omgeving had verteld dat ik een hond ging nemen, werd mij allerlei adviezen gegeven over de artikelen die het dier nodig had. In eerste instantie had ik er niet veel over nagedacht, maar na alle adviezen kwam ik erachter dat ik wel meer aandacht moest besteden aan alle spullen die ik voor de hond ging kopen. Ik had er helemaal niet bij stil gestaan dat een hondenkussen zo comfortabel mogelijk moet zijn voor een dier om op te liggen.

Daarom ging ik na alle adviezen eens goed op onderzoek uit en nakijken wat voor soort hondenkussen het meest ideaal is voor het type hond wat ik ging kopen. Mijn huisdier kwam vanuit het asiel en had al een moeilijk leven achter de rug. In het asiel had ze wel al een mooi hok met daarin ook een mooi kussen. Ik had een week om alle spullen te kopen. Daarna zou ik naar het asiel gaan en de hond meenemen. Het dier was nog wat ziek en de eigenaren hadden gezegd het beestje eerst nog goed te verzorgen voordat het met mij mee ging. Dat leek hun voor het dier prettiger. Juist daarom besloot ik nog betere hondenkussens te kopen.

Vooral omdat het ziek was, deed ik mijn best om een mooi hondenkussen te kopen. Ik wilde niet zo’n harde mand aanschaffen zoals het dier had in het asiel. Het was een mooie mand met een mooi kussen. Maar bij mij thuis zal het dier liggen op luxe hondenkussens waar het zich helemaal beter voelt. Ik vond het dat mijn nieuwe huisdier dat wel verdiend had na die moeilijke jaren.