Erg veel mensen krijgen in hun leven te maken met spataders of andere vervelende aandoeningen die optreden aan de huid van hun benen. Dat is natuurlijk erg vervelend, vooral omdat dergelijke aandoeningen een grote impact kunnen hebben op het uiterlijk van uw lichaam. Door het gebruik van steunkousen kunt u dergelijke verschijnselen echter snel en eenvoudig verhelpen. Een steunkous biedt een constante druk die verspreid over het been wordt afgegeven waardoor bijvoorbeeld opgehoopt vocht zeer eenvoudig kan worden verwijderd. We vertellen u in dit artikel graag alles wat u moet weten over het gebruik van steunkousen.

Vergelijk de kostprijs van steunkousen
Van zodra het gaat om medisch getinte hulpmiddelen wordt er wel eens gesteld dat de kostprijs bij iedere verkoper hetzelfde is. Wel, we kunnen u bij deze meteen vertellen dat, dat absoluut niet het geval is, in tegendeel. Het staat de winkel die de steunkousen aanbiedt in principe vrij om zelf de verkoopprijs te bepalen. Dat is interessant voor de consument, want op deze manier kunt u door te vergelijken behoorlijk wat geld besparen. Hou bij het vergelijken van steunkousen wel altijd rekening met factoren zoals de kwaliteit van de wol, de manier waarop de steunkousen zijn gemaakt en zelfs de kleur kan een invloed hebben op het prijskaartje.

Worden steunkousen ingedekt door de zorgverzekering?
Over het algemeen maken steunkousen steeds deel uit van de polis van uw zorgverzekering. Er zijn echter uitzonderingen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er enkel en alleen een tussenkomst wordt voorzien indien u de steunkousen aankoopt bij een winkel of instelling die bij de zorgverzekeraar is aangesloten. Daarnaast kan ook het al dan niet beschikken over een voorschrift een grote impact hebben op de bereidwilligheid van uw zorgverzekering om een compensatie te bieden. Wanneer u aan alle gestelde voorwaarden voldoet kunt u echter op een terugbetaling tot maar liefst 100 procent van het aankoopbedrag rekenen. Op die manier wordt de aankoop van steunkousen dan ook beslist interessant.