Waar begin je?

Natuurlijk zul je moeten beginnen met het maken van een lijst van potentiële basisscholen voor je zoon of dochter. Je kan op het internet beginnen. Stel dat je woonachtig bent in Dordrecht, dan zul je logischerwijs zoeken op “basisschool dordrecht“. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een kinderdagverblijf, dan zul je eerder zoeken op “kinderdagverblijf dordrecht“. Wanneer je een lijst hebt met website adressen, dan kan je verschillende websites bezoeken. Je kan al snel een schifting maken van wat je wel en niet aanspreekt. Misschien is het wel verstandig om er een kladblok bij te pakken. Zo kan je dan notities maken om je keuze te verhelderen.

De oude stempel?

Je kan nog steeds de gouden gids erbij pakken en de verschillende basisscholen of kinderdagverblijven op te zoeken in de gids. Ook kan je je eigen netwerk vragen of ze een fijne basisschool in Dordrecht kennen.

De juiste keuze

Als je verschillende opties hebt, dan kan je een keuze gaan maken welke van de basisscholen je graag wilt spreken. En eigenlijk dan pas kan je een basisschool gaan beoordelen op zijn kennis, inzicht, kwaliteiten en de prijs per kind. Succes met de zoektocht naar een geschikte school voor je zoon of dochter.