Een payroll company, een bedrijf dat jouw personeel op papier in dient neemt en daarmee juridisch werkgever wordt. Maar welke taken nemen payroll bedrijven eigen van je over? Payroll bedrijven neemt meteen de arbeidsrechtelijke risico’s over omdat het een juridisch werkgever is. Dit houdt in dat alle administratieve handelingen zoals het verzorgen van arbeidsovereenkomsten, loondoorbetalingen en verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, jaaropgaven, ontslagprocdures, salarisadministratie en de verwerking van CAO-en wetswijzingen door een payroll company worden gedaan.

Wat moet je zelf blijven doen?

We kunnen dus zeggen dat een payroll bedrijf veel van je bedrijf over neemt. Maar wat moet je eigenlijk zelf nog blijven doen. Als opdrachtgever moet jij de belangrijke kernzaken zelf bepalen. Voorbeelden hiervan zijn het aannemen van nieuwe werknemers, de hoogte van het salaris, het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken en andere aangelegenheden die voor de interne gang van zaken binnen het bedrijf en voor de medewerkers belangrijk zijn. We kunnen dus stellen dat er vrijwel niets op de werkvloer veranderd. Payrolling is dus alleen maar een investering in je bedrijf waar het personeel niets nadelings van ondervindt.

Voor wie is payrolling interessant?

Het werken met een payroll company is vrijwel voor iedere organisatie interessant die met personeel werkt. Dit komt door de verhoogde flexibiliteit, het gemak, het beperkte risico en het financiële voordeel dat je ermee kunt behalen. Het fijne hierbij is dat het niet uitmaakt of je hen voor korte of lange duur in dienst neemt. Kortom, wil je gemakkelijker maar ook efficiënter met je bedrijf omgaan, Payroll bedrijven kunnen je hier uitstekend bij helpen!