Een dagwaarde auto en inruilwaarde auto is verschillend. Als je gaat zoeken naar een tweede hands auto dan is het wijs om de dagwaarde auto te gaan berekenen. Ga je naar een autobedrijf, dan bekijkt zo’n bedrijf naar de inruilwaarde auto.

Een dagwaarde auto is vaak lager bij een autobedrijf. De inruilwaarde auto is vaak iets hoger, zeker als je een andere auto gaat kopen bij deze garage, dan wordt er een prijsonderhandeling gedaan. Hoe duurder de auto is die je wilt hebben, hoe meer inruilwaarde je terugkrijgt.

De dagwaarde van de auto die particulier verkocht wordt, zal hoger zijn. Als je al van te voren weet wat de dagwaarde van de auto is, dan is het ook makkelijker te onderhandelen. Maar als er in de auto bijvoorbeeld veel gerookt is, dan zal het moeilijker zijn om de dagwaarde van de auto, die je wilt hebben, dan ook te krijgen.

Als de inruilwaarde van de auto te laag is, dan kan het goed zijn dat er toch wat mankeert aan de auto en dat heeft een garage snel in de gaten.

Aan de hand van je kenteken, kan je op internet zelf berekenen hoeveel de dagwaarde van je auto is. Met die gedachte wil je ook bij de garage de inruilwaarde van je auto hebben.
Er zal rekening worden gehouden met de kilometerstand van de auto, heeft de auto veel kilometers gedraaid dan zal de dagwaarde ook wel eens veel minder kunnen zijn.

Is de auto goed onderhouden, de afgelopen jaren en kun je aantonen dat de auto regelmatig in onderhoud is geweest bij een garage, dan is er al een voordeel.
Het zijn allemaal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden, om te weten wat de dagwaarde en inruilwaarde is.