Zodra je je baan verliest en een uitkering bent toegewezen door het UWV zit je in een situatie waarin je, volgens de voorwaarden die je ontvangt bij de uitkering, je best moet doen om een nieuwe baan te vinden. Doe je dit niet dan kan je je uitkering kwijt raken. Een uitkering aanvragen doe je wanneer je wat extra financiële steun kunt gebruiken.

Er is de laatste tijd veel rumoer ontstaan over een actie van het UWV. Zij hebben namelijk bij een van hun clienten de hele Facebook geschiedenis afgespeurd naar optredens die die meneer zou doen naast het ontvangen van zijn uitkering. Volgens het UWV zijn dit verkapte nevenactiviteiten die inkomsten opleveren, volgens de meneer zelf is het een hobby die hij uitvoerd voor zijn plezier en hier geen geld voor ontvangt. Er wordt door verschillende mensen verteld dat het UWV niets te zoeken heeft op Facebook, maar aan de andere kan geldt ook dat het openbare informatie is daar deze meneer zelf alle info op het internet heeft geplaatst en niet de moeite heeft genomen om dit af te schermen.

Al-bij-al een lastige situatie waarin je niet verstrikt wilt raken. Let daarom ook op wie er allemaal toegang hebben tot jouw persoonlijke inormatie op Facebook. Login op Facebook en stel je privacy settings bij als dit nodig is om dit soort dingen te voorkomen.