Wellicht heb je er wel eens van gehoord, maar misschien komt het je nu ook wel voor het eerst ter ore: disc golf. Het is een spel dat je in de buitenlucht kunt spelen, wat qua principe gelijk is aan het principe van golfen. Je hebt hier echter geen club en een balletje, maar een frisbee. En in plaats van een gaatje in de grond mik je met disc golf op een mand die aan metalen kettingen hangt.

Je speelt disc golf in de frisse buitenlucht, waardoor je qua ‘seizoen’ gelijk beperkt bent tot maart tot en met oktober. Maar uiteraard is dit geheel afhankelijk van het weer, want dat is in Nederland nogal wisselend. Je moet een parcours vol hindernissen afleggen met je frisbee, om uiteindelijk de frisbee in de mand te doen belanden. Uiteraard maken de hindernissen het spel lastig. Want hoe gooi je nou met je frisbee om die grote boom heen? En hoe zorg je ervoor dat je frisbee tijdens het spelen niet in het water zal belanden? Bovendien moet je rekening houden met de wind.

Wellicht denk je dat dit vrij nieuw is, maar het idee van disc golf bestaat al geruime tijd. Zo werd in 1988 in Schijndel zelfs een club opgericht voor disc golf, welke inmiddels dus al meer dan 25 jaar bestaat. Om het 25-jarig jubileum te vieren, werd een kampioenschap georganiseerd: Het Open Schijndels Disc Golf Kampioenschap 2013. De deelnemers moesten allen twee keer zes holes afleggen, en uiteindelijk kwamen er twee prijswinnaars uit die het parcours in de minste worpen hadden voltooid.