Iedereen kent de rollator. Eigenlijk wordt de rollator vrijwel alleen door ouderen gebruikt. Dit komt omdat deze mensen vaak last hebben met lopen of pijn hebben.

Veel mensen denken dat een rollator alleen wordt gebruikt bij mensen die last hebben met lopen terwijl ze veel meer nut hebben.

Waarom mensen een rollator kopen kan aan veel verschillende dingen liggen. Zo kan het zijn dat mensen die aan het revalideren zijn eerst beginnen met het lopen met een rollator zodat ze langzaam kunnen opbouwen in de inspanning die ze moeten leveren om te lopen.

Ook mensen die af en toe rust nodig hebben na het lopen gebruiken een rollator. Door het zitje wat in een rollator is ingebouwd te gebruiken kunnen ze rusten na een wandeltocht. Het zorgt er voor dat mensen altijd kunnen rusten op elk moment van de dag,

Ook mensen die tijdens het lopen dingen willen meenemen maar dit niet kunnen meedragen kunnen kiezen voor een rollator, door het mandje dat voor op de rollator zit kunnen mensen tassen, boodschappen en andere dingen in hun rollator meenemen.

Hier naast zijn het natuurlijk vooral mensen die last hebben met lopen. Mensen die versleten gewrichten hebben. Ook mensen met andere klachten die leiden tot last bij het lopen kunnen rollators gebruiken. De steun die de rollator geeft zorgt ervoor dat de pijn minder is. De rollator zorgt er ook voor dat de bloed circulatie beter wordt. Het kan dus handig zijn om een rollator te kopen als je last hebt van een van deze klachten.

Er zijn verschillende rollators op de markt. Het is belangrijk om de juiste rollator voor de juiste persoon uit te zoeken. Let bijvoorbeeld er op of alle wensen zoals een zitje en een mandje er in zit als dit nodig is. Ook moet de rollator altijd op de juiste hoogte ingesteld worden.