In 1918 richtte Konosuke Matsushita het bedrijf Panasonic op. Het eerste product dat door Panasonic op de markt werd gebracht, waren lampen. Inmiddels is Panasonic één van de grootste producenten van elektronica, en een geduchte concurrent van onder andere Thomson, Sony en Philips. Panasonic brengt inmiddels veel meer dan lampen op de markt, waaronder autosystemen, beveilingssystemen en Panasonic airconditioning. Daarnaast is deze Japanse wereldspeler ook actief in de markten huishoudelijk, home entertainment, kantoor & computers en de biomedical.

Het bedrijf levert kwalitatief hoogstaande producten af, waardoor het bedrijf tot de echte wereldtop is gaan behoren. Neem bijvoorbeeld de camera’s van Panasonic. Deze zijn van uitstekende kwaliteit en daarom enorm geliefd onder fotografen, zowel professionals als hobbyisten. Ook de Panasonic airconditioning systemen zijn van hoge kwaliteit en daarom enorm geliefd. Niet alleen particulieren installeren een airco systeem van dit bedrijf in huis, ook in bedrijfspanden en op kantoren zul je regelmatig een airconditioning van Panasonic tegenkomen.

Hoewel het bedrijf nog steeds een enorme speler is, blijkt het financieel wat minder te draaien. In 2011 en 2012 werd namelijk een aanzienlijk nettoverlies genoteerd. Het gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2013, bracht een verlies van 5,7 miljard euro (754 miljard yen) aan het licht. Het jaar daarvoor werd al zo’n 722 miljard yen nettoverlies genoteerd. De omzet daalde zeven procent, onder andere door de afnemende vraag naar flatscreens en door de toenemende concurrentie. Voor het komende jaar verwacht Panasonic met alle producten weer een winst te behalen van vijftig miljard yen.