Een goudbaar kopen is vaak enorm duur, en daardoor schrikwekkend voor vele personen. Je moet direct een hele investering maken, wat voor veel gewone mensen onmogelijk is. Er bestaat echter een goed alternatief.

 

Koop gouden munten

Vele individuen vinden het daarom interessanter om, in plaats van goudstaven te kopen, zich te richten tot een iets kleiner formaat: namelijk gouden munten.

Het grootste voordeel is natuurlijk dat ze kleiner zijn, en dus minder (al dan niet puur) goud bevatten. Bijgevolg zijn ze goedkoper, en dus interessanter voor de ‘kleinere investeerders’.
Houd zeker reken met het aantal karaat. Dit is een maataanduiding voor het aandeel goud dat verwerkt zit in de munt. Dit kan maximum 24 zijn (99,99% goud).

gouden munten

Een ander groot voordeel is dat gouden munten op termijn vaak voor meerdere doeleinden kunnen gebruikt worden. Enerzijds is het een waardevolle investering, maar anderzijds kan het zijn dat opkopers vroeg of laat interesse hebben in de munten, wat het extra rendabel maakt. Denk er namelijk aan: meer vraag naar iets, laat ook de prijs stijgen.
Er zijn dan ook zeer zeldzame gouden munten in omloop!

Nog ’n extra voordeel is dat je ze gemakkelijk thuis kan bewaren (op een veilige plek). Terwijl goudstaven hier vaak te groot voor zijn, is dit met gouden munten een heel ander verhaal. Zo kan je ook bijvoorbeeld munten beginnen sparen. Iedere munt heeft zo zijn eigen betekenis en geschiedenis.

 

Meest gekende gouden munt

De meest bekende (en verhandelde) munt is ongetwijfeld de Maple Leaf. Het was de eerste gouden munt ooit die geslagen werd uit 24 karaat (nagenoeg 100% goud) en is wereldwijd verhandelbaar.