In het jaar 2013 zijn de superfoods enorm populair geworden in Nederland. Een aantal jaren geleden wist vrijwel niemand van het bestaan van de superfoods. Tot kort namen slechts natuurliefhebbers de superfoods, maar in het jaar 2013 begon ook de normale Nederlander aan de superfoods te geloven. Een van de populairste superfoods zijn de Goji bessen. Wat goji bessen precies zijn gaan wij voor jou uitleggen in dit leerzame artikel.

Wat zijn goji bessen

Goji bessen zijn bessen die oorspronkelijk uit Azie komen. Al eeuwen langen behoren de bessen tot de voeding van de plaatselijke bevolking. Het is echter sinds kort overgewaaid naar de westerse landen. Dit komt door dat de besjes zeer bijzondere voedingswaarde hebben. Zo hebben ze een samenstelling die zeer gezond is. De gojibesjes bevatten namelijk een groot aantal vitamines en mineralen die gezond zijn voor het menselijk lichaam. De bessen lijken erg op rozijntjes en smaken ook een beetje als rozijnen. Hierdoor kun je ze lekker als een snack tussen door nemen. Het wordt aangeraden om ongeveer een handje besjes per dag te eten.

Goji bessen drinken

Ook kun je deze bessen drinken. Denk hierbij aan een heerlijke goji bessen thee of een sap gemaakt van deze bessen. Je kunt dit gemakkelijk zelf maken maar ook kant en klaar in de winkel kopen.