Steunkousen kunnen de perfecte oplossing bieden voor mensen die hinder ondervinden van spataders of vocht in hun benen. Steunkousen staan er echter om bekend alles behalve goedkoop te zijn. Toch zijn er verschillende manieren om de aankoopprijs van dergelijke kousen te beperken. U kunt deze bijvoorbeeld op voorschrift aankopen of u kunt er voor kiezen om de kostprijs van steunkousen bij een aantal winkels met elkaar te vergelijken. Goedkoop steunkousen kopen is in ieder geval geen enkel probleem indien u rekening houdt met de tips die we u in dit artikel geven.

Waar goedkoop steunkousen kopen?
Het is vandaag de dag op verschillende plaatsen mogelijk om steunkousen aan te kopen. Vroeger was het uitsluitend mogelijk om een dergelijke aankoop te doen bij een gespecialiseerde winkel of instelling, maar dat is niet langer het geval. Bij bijvoorbeeld de apotheek of de drogisterij zijn dergelijke kousen veelal altijd in stock. U kunt er echter ook voor kiezen om deze in huis te halen bij één van de betere webwinkels. Ook steeds meer winkels op het internet bieden hun klanten namelijk de mogelijkheid om steunkousen of compressiekousen aan te kopen en dat doorgaans tegen een kostprijs die aanzienlijk lager ligt.

Steunkousen op voorschrift aankopen
Het is voor u als patiënt zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat er een groot verschil in kostprijs bestaat tussen het aankopen van steunkousen op en zonder voorschrift. Beschikt u over een voorschrift van de dokter, dan kunt u in bepaalde gevallen tot zomaar even de volle 100 procent van de aankoopprijs terugkrijgen. Wanneer u niet over een dergelijk document beschikt en u met andere woorden zelf heeft aangegeven nood te hebben aan dergelijke kousen is de kans groot dat u voor het merendeel van de aankoopprijs zelf dient op te draaien. Het is wat dat betreft dan ook altijd interessanter om steunkousen op voorschrift aan te kopen.