Het is al wat langer bekendt op Twitter, maar ook Facebook heeft tegenwoordig zogenaamde geverifieerde accounts. Deze accounts zijn zichtbaar aan het blauwe vinkje dat naast de naam staat. Het voordeel hiervan is dat je de zekerheid hebt met een echt account te socializen en dus niet met een fake (nep) account.

Deze verified pages zijn bedoelt voor bekende artiesten en grote bedrijven zodat zij aan hun klanten, volgers en fans duidelijk kunnen laten zien dat het account ook daadwerkelijk van hun is. Het komt namelijk wel eens voor dat anderen deze merknamen of artiestennamen gebruiken voor hun eigen doeleinden. Zo kan er bijvoorbeeld grof geld verdient worden met een groot aantal volgers waardoor het kapen van namen voor deze personen interessant genoeg kan zijn om het ook te doen.

Een andere ergernis die hiermee voorkomen kan worden is dat vrienden of familie die je volgt zo’n nep account heeft geliked of geshared en er elke keer berichten van doorstuurd terwijl jij zelf al weet dat het om een fake account gaat. Op deze manier kun je ze dus waarschuwen en behoeden om zulke accounts te volgen. Je kan deze vrienden of familieleden natuurlijk ook gewoon blokkeren en negeren, maar wellicht mis je dan de leuke vakantie kiekjes.

Wil je ook weten of je met een geverifieerd account te maken hebt? Log in op Facebook en zoek naar het blauwe vinkje.