Een rollator is de ideale hulpmiddel voor ouderen en mensen die vanwege een lichamelijke beperking slecht ter been zijn. Een rollator biedt voor deze mensen de perfecte ondersteuning, en bovendien kun je ook op jouw rollator zitten, en kun jij jouw boodschappen erin vervoeren. Een rollator is dus een ideaal product, maar ook vooral een compleet product. Een rollator kun je ook zien als een uitbreiding van de wandelstokken.

Geschiedenis van de rollator

De rollator is een product dat in 1978 is uitgevonden door de Zweedse mevrouw: Aina Wifalk. Aina Wifalk was zelf gehandicapt, want mevrouw Wifalk had polio. Ook zij was dus niet geheel goed te been, en heeft dus de rollator zo ontworpen dat het niet alleen haar kon ondersteunen, maar dat een rollator voor elk persoon geschikt is, dat minder te been is.

Tegenwoordig zijn er natuurlijk vele varianten op de rollator. Zo heb je een rollator gemaakt van kunststof, heb je rollators die beschikken over 3 wielen, maar zo zijn er ook rollators die beschikken over 4 wielen. En naarmate de tijd vordert, is de rollator natuurlijk ook steeds moderner geworden.

Wil jij wandelstokken bestellen, of wil jij een rollator kopen? Klik dan op de linkjes voor meer informatie over het kopen van hulpmiddelen.