Sinds de komst van de digitale tachograaf wordt er veel minder fraude gepleegd door de vrachtwagenchauffeurs, en daarnaast zijn er veel minder ongelukken op de weg waarbij beroepsbestuurders betrokken zijn. Het kwam eerder vaak voor dat de bestuurders vermoeid waren geraakt, waardoor deze niet meer de volledige concentratie hadden op de weg. De bestuurders vielen in slaap, of waren niet genoeg geconcentreerd waardoor zij een ongeluk niet konden voorkomen. Met de komst van de digitale tachograaf wordt de kans op een ongeluk verkleint.

Wat doet een digitaal tachograaf?

Wat is nou de precieze functie van een digitaal tachograaf? Een tachograaf registreert de rij- en rusttijden, de snelheid waarmee de bestuurder rijdt, en de afgelegde afstand wat er door de bestuurder gereden is. Bovendien wordt alles in de digitale tachograaf geregistreerd, en heeft elke chauffeur een persoonsgebonden kaart. Bovendien kan er niet geknoeid worden met de tachograaf, en als dit wel wordt gedaan, of althans een poging tot fraude, dan merkt de digitale tachograaf dit op en geeft deze gelijk een sein door.

Voor meer informatie over een digitaal tachograaf kunt u op de linkjes klikken in dit bovenstaande artikel. Een digitaal tachograaf is een vereiste voor iedereen die op de weg zit voor zijn werk, want sinds de komst van de digitale tachograaf zijn er vele ongelukken voorkomen!