Jarenlang ben ik werkzaam geweest in de makelaarssector. Ik ben dat nu eigenlijk nog, alleen op een ander gebied. Al die jaren heb ik me ingezet voor de huizensector. Erg leuk werk en ik heb er veel van geleerd en ook veel relevante ervaring opgedaan. Maar er komt onvermijdelijk een punt waarop je meer uitdaging wilt en op zoek bent naar iets anders. Gelukkig was dat voor mij nog wel in hetzelfde werkgebied: ik kwam namelijk een vacature voor horecamakelaar tegen. Dit leek me geweldig: ongeveer hetzelfde, maar toch iets heel anders. Een echte uitdaging dus. Ik vond het ook wel bij me passen: ik hield erg van de horeca. Makelaar zijn betekende dus dat ik nu de mogelijkheid had werk en interesse te combineren. Daar kun je toch alleen maar van dromen? Dus ik solliciteerde direct naar de functie van horecamakelaar. Ik vond zelf ook wel dat ik wat had toe te voegen, onder andere door mijn interesse in de horeca. Makelaar zijn was één ding, er met vol enthousiasme en passie voor gaan was wat anders. Dat laatste zouden ze bij mij zeker kunnen vinden. Want wie wil nou niet werken in de horeca? Makelaar zijn is sowieso al een fijn beroep en als je er dan ook nog eens een extra uitdaging bij krijgt, dan zit je natuurlijk helemaal goed. Kortom, van de een op andere dag werd horeca makelaar ineens een droomberoep voor mij. Ik solliciteerde en werd al snel uitgenodigd voor een eerste gesprek.

Tijdens het gesprek vond ik het belangrijk te laten merken hoe enthousiast ik was over de horeca. Makelaar zijn was sowieso al iets waar ik enthousiast over was, dus ze begrepen waar mijn interesse voor horecamakelaar vandaan kwam. Ik hoefde ze dan ook niet echt te overtuigen, ze zagen net als ik in mijn meteen een horecamakelaar. Omdat de vacature intern was en ze mij al jarenlang kende, had ik dus een goede kans. Ik dacht echt dat ik de perfecte horeca makelaar zou kunnen zijn. Ik zou me in ieder geval 100 procent inzetten voor de horeca. Makelaar zijn was iets wat ik bovendien nog lang wilde blijven doen, dus om deze redenen was dit mijn droombaan. Ik had geluk, want ik kreeg de baan. Blijkbaar zagen ook zij in mij de perfecte horecamakelaar. Sinds een half jaar ben ik dus bezig met de horeca. Makelaar zijn is echt een geweldig beroep!