Sinds kort ben ik helemaal fan van de superfoods. Er zal geen superfood zijn waarover je mij niet positief hoort spreken. Ik ben namelijk van mening dat een mens belangrijke voedingsstoffen nodig heeft, en die veel te weinig binnen krijgt. Daardoor ontstaan allerlei ziektes, zoals kanker. Om gezond te leven heb je beslist superfoods nodig. Wist je bijvoorbeeld dat er in chia zaad meer calcium zit dan in zuivel? Melk, karnemelk, yoghurt en kaas zijn sowieso niet echt goed voor je darmen, en ook leveren ze veel minder kalk dan gedacht. Dit is maar een fabeltje, om de kas van de zuivelindustrie te spekken. Uit superfoods kun je namelijk veel meer kalk halen. Chiazaden zijn daarnaast nog voor veel meer andere dingen goed. Het geeft je bijvoorbeeld een verzadigd gevoel voor een lange tijd. Op die manier is het het ideale superfood voor mensen die graag af willen vallen.

De schappen van de natuurwinkels staan tegenwoordig vol met superfoods. Ik was eens op zoek naar een bepaald superfood, maar zag ineens door de bomen de bos niet meer. Er waren zo veel soorten. Gelukkig had de winkeljuffrouw veel verstand van de superfoods en kon zij mij goed inlichten over welk superfood goed was tegen welke aandoening. Ik was haar enorm dankbaar, want op deze manier kon ik weer vooruit. Juist omdat ik niet zo’n goede weerstand had, kreeg ik spirulina en maca poeder voorgeschreven. Deze superfoods kwamen mij niet onbekend voor. Een vriendin van mij was namelijk recent overgestapt op biologische voeding. Zij kwam ook altijd langs met de beste verhalen over het ene na het andere superfood. Ik genoot er altijd enorm van wat zij zei, want dit was een soort gratis informatievoorziening. Ik hielp haar dan weer met andere dingen en zo kwamen we samen vooruit.

Als je een soort superfood gebruikt, hoef je nog niet per se helemaal gezond te zijn van de ene op de andere dag. Je moet het gebruik van superfoods echt afwisselen, omdat je anders een overschot aan een superfood krijgt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je moet goed kijken welk superfood er op dit moment goed op je vraag aansluit. Wil je bijvoorbeeld je immuunsysteem een flinke boost geven, dan zijn er allerlei soorten superfoods in de handel die je daarbij kunnen ondersteunen. En daarnaast moet je natuurlijk voldoende groente, fruit, zaden, noten en peulvruchten eten.