Met de miljarden gebruikers van Facebook is het tegenwoordig aantrekkelijk geworden voor bedrijven om een eigen pagina aan te maken. Met zo’n bedrijfspagina op Facebook kun je op een eenvoudige manier in contact komen met je klanten.

Er zijn tegenwoordig ook al genoeg bedrijven die het aanmaken van een eigen website op een eigen domein overslaan en direct aan de slag gaan op Facebook. Zij hebben namelijk al door dat een eigen website tegenwoordig niet heel belangrijk meer is en het meer gaat om de snelle interactie tussen bedrijf en klant. Een website is namelijk vaak te statisch en een Facebook pagina kun je veel sneller en gemakkelijker updaten. Ook weet je dat bij elke update je bericht direct onder de ogen van je likers komt te staan. Dit voordeel heb je niet bij een eigen website.

Ook het aanbieden van je diensten door middel van een leuke actie is via Facebook erg eenvoudig. Daarnaast regelt Facebook ook nog eens de statistieken voor je zodat je weet wat wel en wat niet aanslaat bij je achterban.

Om van Facebook Pagina’s gebruik te maken dien je een Facebook account te hebben. Je zal dus eerst moeten inloggen op Facebook en daarna kun je je bedrijfspagina aanmaken.