Je ziet ze steeds vaker verschijnen, nieuwe updates van Facebook en andere sociale media. Er vindt een grote verandering plaats op dit moment. Facebook wil zich meer gaan uitbreiden met zoeken en Google wil socialer worden. Over een aantal jaar zul je zien dat Facebook en Google niet meer heel veel van elkaar verschillen.

Facebook blijft er tot nu toe alles aan doen om gebruikers tevreden te houden en ervoor te zorgen dat ze actief blijven op het grootste sociale netwerk. Zolang je gebruikers actief blijven doet je bedrijf het goed. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Google aangezien ook zij steeds meer nieuwe diensten en functies toevoegen aan de huidige reeks producten.

Google is vooral bekend om het zoeken, maar veel mensen weten niet dat ze veel meer dan alleen een zoekmachine zijn. Dankzij Adwords worden bedrijven gevonden en dankzij Adsense worden adverteerders uitbetaald. Ook Google+ wordt steeds bekender. Google plus is het sociale netwerk van Google dat met Facebook zou moeten gaan concurreren. Hoe dit uiteindelijk zal verlopen moet nog blijken.

Vanaf deze week is er ook een kleine samenwerking te vinden van Google en Facebook. Google wil namelijk jouw afbeelding bij haar resultaten kunnen plaatsen. Zo worden de zoekresultaten persoonlijker en krijgt men vertrouwelijkere informatie tijdens het zoeken.

Om jouw foto ook te laten indexeren door Google dien je wel ingelogd te zijn op Facebook. Daarna kun je samen met Google je Facebook account koppelen.