Facebook heeft weer een leuke nieuwe functie aan het website toegevoegd. Het is nu nog maar slechts te zien voor een beperkte groep gebruikers maar wellicht is het binnenkort voor iedereen beschikbaar. Je kunt op Facebook inloggen om te zien of het ook op jouw account beschikbaar is gesteld.

De nieuwe feature, genaamd ‘On this day’ geeft gebruikers de mogelijkheid om te kijken wat er in de statusupdates van precies een jaar geleden allemaal gebeurde. Alle content en updates van dezelfde dag, maar dan precies een jaar geleden kunnen gelezen worden. Zo kun je zien wat jij zelf op die dag geplaatst hebt of wat je vrienden toen allemaal gezegd hebben.

Het leuke hieraan is dat je specifieke berichten zoals updates over het weer of het nieuws zelf terug te zien krijgt en kunt vergelijken met wat er vandaag de dag gebeurd. Was het vorig jaar op deze dag ook zo’n lekker weer? Was het NOS nieuws net zo geïnteresseerd in de jaarlijkse gebeurtenis van dit moment als dat ze vorig jaar was? Al dit soort dingen zijn nu gemakkelijk te herleiden en zorgen voor leuke gespreksonderwerpen.

Facebook is dus nog aan het testen met deze nieuwe functie en heeft daarom ook nog niet gezegd wanneer het voor iedereen beschikbaar gemaakt zal worden. Wanneer je een van de gelukkigen bent die er wel al vast mee mag testen zal je dat in je account terug kunnen vinden.