Zou het werken? Veel mensen zullen Facebook niet snel zien als dating site, maar toch zijn er al veel relaties ontstaan dankzij Facebook. Hoe hebben deze mensen dit voor elkaar gekregen? Wellicht waren ze al langer vrienden en heeft Facebook ervoor gezorgd dat ze makkelijker met elkaar in contact zijn gekomen. Misschien is Facebook wel het laatste zetje dat iemand nodig heeft om in contact te gaan met de ander.

De drempel is vrij laag, want het is slechts een stukje tekst via internet. Maar wanneer zo’n lage drempel ervoor kan zorgen dat je toch het initiatief neemt om contact te zoeken met die persoon waar je al een tijdje een oogje op hebt is dat toch best fijn.

Het internet wordt overdonderd door dating sites. Overal zie je reclames verschijnen, zowel op TV als op internet. Online daten is helemaal hip. Niet zoals in de vroege tijden van het internet. Toen schaamde men zich wanneer ze hun ware liefde via internet gevonden hadden. Op internet zaten namelijk alleen maar vieze mannetjes.

Facebook heeft sowieso al een stapje voor op de reguliere datingsites want het brengt al sinds het begin oude vrienden en kennissen bij elkaar. Het contact is intiemer en de gebruikers opener.