Er wordt weer een koude winter verwacht dit jaar. Het belooft een strenge winter te worden voor Nederland en het klimaat is de laatste jaren hevig van slag. Voor u als huishouden is het dus de taak om altijd goed voorbereid te zijn in huis. Aan u dus om voor een stevige winter de meeste geschikte kachel aan te schaffen.

Pelletkachel

De pelletkachel is een moderne (volautomatisch) gestuurde verbrandingskachel waarin houtpellets verbrand worden. Het woord pellet staat voor de brandstof dat wordt gebruikt in een pelletkachel. Pellet is een ander woord voor korrel. In feite is een pelletkachel dus een houtkorrelkachel.

Houtkachel

De naam zegt het al. Een houtkachel stook je door middel van hout erin te stoppen en deze te laten verbranden. Een houtkachel geeft een heerlijke warmte af die zich door het hele huis leidt. Een houtkachel creëert overigens ook een gezellige en romantische sfeer.

Dus wilt u het in de winter niet meer koud hebben en wilt u het weer heerlijk warm hebben in uw huis? Schaf dan een pelletkachel of houtkachel aan. Deze zal u in de tijden van kou warm houden en is een vriend dat u nooit koud laat. De kachels zijn in allerlei vormen te krijgen, dus ook eentje die bij uw interieur past!