Deventer, één van de oudste Hanzesteden in het oosten van Nederland. Deventer is een van de oudste steden van Nederland. Het heeft het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en met de Athenaeumbibliotheek ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland. Deventer heeft een enorme stedengeschiedenis te bieden. De mooie binnen stad, karakteristieke woningen maar vooral Deventer op Stelten is een prachtige gelegenheid om een kijkje in de stad te nemen. Een festival waarbij toneelspelers in de stad terug gaan naar de tijd van Charles Dickens. Wanneer u een bezoekje brengt aan Deventer wilt u natuurlijk overnachten in een hotel in Deventer.

Winkelen…

Wilt u als vrouw ook even winkelen? Deventer heeft behalve veel winkels ook veel kleine winkeltjes. En dat maakt winkelen juist zo leuk! Karakteristieke mooie winkeltjes waar u een kijkje kunt nemen. Of als u ’s avonds even wilt nagenieten kan dat in één van gezellige cafés en restaurants rond het stadsplein.

Overnachten?

Er zijn vele hotels in Deventer. U kunt overnachten in een hotel in de stad maar wilt u nagenieten van wat Deventer als oude Hanzestad te bieden heeft? Dan kunt u ook voor een hotel in Deventer gaan dat gelegen is aan de IJssel. U heeft hier een uniek uitzicht op de IJssel. Op deze manier blijft u nog even lekker in ‘de Deventerse sferen’. Fietsen is ontzettend makkelijk hier. Langs de IJssel kunt u erg mooie wandel of fietsroutes fietsen.  Wilt u een echte oude Hanzestad verkennen? Wanneer u één van de hotels in Deventer boekt, heeft u alle tijd om de stad rustig te verkennen.