Veel mensen zullen niet geïnteresseerd zijn in brievenbussen, maar op een of andere manier heb ik er een fascinatie voor ontwikkeld. Alle mooie brievenbussen die er vroeger bij mij in de buurt aan de poorten van de grote huizen stonden. De mooie versieringen of de hele moderne strakke stijlen. 

Een staande brievenbus was voor mij een soort teken van rijkdom, dat je de postbode niet bij je voordeur laat komen voor de post maar dat hij het gewoon aan de poort in de brievenbus kan gooien.

Mijn eigen staande brievenbus

Ik woon nu sinds kort op mijzelf en ik heb niet zoveel geld om in een huis met een oprijlaan te wonen maar ik wilde wel graag een mooie staande brievenbus, het aller liefste een Bobi brievenbus. Dit zal voor mij ultieme rijkdom betekenen ook al woon ik misschien niet in het grootste huis en rij ik misschien niet de duurste auto.

Ik heb via internet een brievenbus besteld en ik heb heb ook vrij snel binnen gekregen. Ik heb hem meteen neergezet en ben er heel blij mee. Veel van mijn buren begrijpen er niets van, wat moet ik nou met zo’n brievenbus. Maar voor mijzelf heeft het genoeg betekenis. Ik ben er heel erg blij mee.