Er komt een dag dat we zo oud zijn dat we ons niet meer kunnen voort bewegen, toch is het dan makkelijk dat er hulpmiddelen zijn die onze mobiliteit kunnen verbeteren. Een rollator, een elektrische rolstoel of een wandelstok kan de mobiliteit van oudere mensen als ontzettend snel vergroten.

Alleen de stap om daadwerkelijk gebruik te maken van deze hulpmiddelen kan voor mensen vaak groot zijn. Vroeger kon ik het toch ook allemaal zelf waarom moet ik dan nu met een rollator lopen. Als deze barrière eenmaal doorbroken is dan kunnen de ouderen weer gaan genieten van vrijheid. Zelf weer boodschappen doen of even een brief posten behoren weer tot de mogelijkheden. Iets wat jongeren heel vanzelfsprekend kunnen vinden is voor ouderen een hele dag taak.

Mensen er zijn hulpmiddelen, gebruik ze dan ook! Dit kan de kwaliteit van leven stukken beter maken. Uiteindelijk is dat toch wat we willen. Zo oud mogelijk worden met zoveel mogelijk kwaliteit van leven. En er zijn trouwens hele hippe rollators op de markt. Voor schut lopen is dus niet nodig.

Bent u er aan toe of heeft u een familielid die er aan toe is. Kijk dan eens op de website van 50pluspark.nl Op deze site vindt u een heleboel mogelijke producten die de kwaliteit van leven kunnen verbeteren.