dierenartsassistenteHet beroep als dierenartsassistent moet echt bij je passen. Wanneer je geen affiniteit hebt met huisdieren, is dit niet wat bij jou past. Als dierenartsassistent is het jouw taak om huisdieren proberen beter te maken. Daarnaast heb je ook nog andere verschillende taken. Een opleiding tot dierenartsassistente is op veel verschillende plekken in Nederland te volgen.

Opleiding dierenartsassistente volgen

Er zijn verschillende mogelijkheden om de opleiding dierenassistente te volgen in Nederland. Gedurende de opleiding krijg je te maken met veel verschillende theorie vakken, waardoor je klaar gemaakt wordt om het uit te oefenen in de praktijk. Dit gebeurd tijdens de verschillende stage periodes die je loopt, op verschillende locaties.

Beroep in beeld

Het beroep als dierenartsassistent is heel afwisselend en kan erg zwaar zijn. Het beroep kent leuke en minder leuke kanten. Leuke kanten zijn onder andere een pup die voor zijn inentingen komt of een huisdier die zijn nagels moet laten knippen. Echter gebeuren er ook wel eens minder leuke dingen, bijvoorbeeld een kat die aangereden is. In alle situaties dien je anders te reageren.

Naast het medische gebied, is het belangrijk dat je het baasje niet vergeet. Je zult in welke situatie dan ook, het baasje moeten adviseren en informeren. Daarnaast neem je de telefoon op, doe je administratief werk en in sommige gevallen ondersteun je de dierenarts.

Meerdere mogelijkheden

Met een diploma als dierenartsassistent op zak kun je op verschillende plekken aan het werk. Wat dacht je van een baan bij de dierenambulance, in een dieren asiel of pensioen. Als je de opleiding dierenartsassistent op mbo niveau heb afgerond, kun je er ook voor kiezen om een vervolgopleiding te doen op het Hbo.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding