Sjaaltjes heb ik tegenwoordig in overvloed. Alhoewel, dat is niet helemaal waar. Ik heb laatst opgeruimd en toen heb ik een hoop overbodige sjaaltjes weg gedaan. Ik had zo’n het idee dat iemand anders er veel blijer mee zou zijn dan ik. En bovendien scheelt dat weer ruimte bij mij aan de kapstok. Daarnaast verdient de kringloopwinkel er ook nog een paar centen aan, waardoor zij weer meer goede doelen kunnen steunen. Daarom is het een goed plan geweest om de sjaaltjes die ik toch nooit gebruik maar weg te brengen. Ik geloof dat ik daar goed aan gedaan heb. Ik krijg niet de indruk dat ik een van die sjaaltjes mis. Ik heb nog even met mijn sjaal van de middelbare school in mijn handen gestaan. Die wilde ik echt niet weggooien, maar toch gebruik ik hem nooit meer. Hij is heel dik en heeft herfstkleuren. Ik vind hem eigenlijk helemaal niet zo mooi, maar vanwege de herinneringen en de geur die erin zitten, besloot ik hem toch te bewaren. Ik kan de sjaal helaas niet meer om doen, omdat hij van acryl gemaakt is. En dat is een materiaal waar ik niet tegen kan. Als ik een trui van dat spul aan heb, dan voel ik mij alsof ik gevangen ben in een maliënkolder. En ik kan je vertellen: dat is geen prettige ervaring.

Over die sjaal gesproken…: die heeft een hele hoop met mij meegemaakt. Hij heeft in zijn stof opgeslagen hoe ik een ander mens werd. Ik ging van een soort skatermeisje naar een wannabe deftige vrouw. Ik was het beide eigenlijk net niet, maar in die sjaal voel ik nog die intenties. En dat kan me soms zo ontroeren. Vandaar dat ik ook maar heb besloten om hem nog niet weg te doen. En als ik er ook een keer gek van word, kan ik het betreffende kledingstuk altijd nog naar de kringloopwinkel brengen.

Als ik aan het kringloopwinkelen ben, kijk ik ook altijd graag even bij de sjaaltjes. Ik heb een neusje voor mooie kleuren. En bij die winkel zijn de sjaaltjes absoluut niet duur. Dus als je nog eens een goede en goedkope sjaal nodig hebt, dan weet je waar je moet zoeken. Ik kan je de Mamamini echt aanraden, omdat je er voor heel weinig geld een hele mooie sjaal kunt kopen. Als het weer winter wordt, weet je waar je moet zijn.