Voor mijn verjaardag had ik een lijstje gemaakt met zaken die ik graag al langere tijd wilde hebben. Een van de dingen die daarop stonden, waren horloges van het merk Gshock. Ik was dol op deze statige en bestendige uurwerkjes. Wat veel mensen niet weten, is dat g-shock namelijk letterlijk tegen een stootje kan. De uurwerken zijn erg stevig en van uitstekende kwaliteit en worden dan ook vaak gebruikt door militairen, bergbeklimmers, brandweermannen, politieagenten, kortom alles waarbij je horloge bestand moet zijn tegen een schok. Vandaar dus de naam Gshock. Altijd leuk om te vertellen, dit soort feitjes. Nu had ik specifieke limited editions van Gshock op het oog. Deze komen maar af en toe uit en ik als liefhebber en deels ook als verzamelaar wil deze unieke exemplaren natuurlijk meteen hebben. Helaas laten mijn financiën dat niet altijd toe. Aangezien ik bijna jarig was, kwam het echter goed uit dat ik nu één of meerdere Gshock horloges kon vragen.

Maar ik besefte ook wel dat dit geen goedkoop cadeau was. Ik had dan ook niet verwacht dat ik alle drie de g-shock klokjes daadwerkelijk zou krijgen. Vooral in de huidige tijd gaat het slecht met de economie en ik kon niet verwachten dat vrienden en familie zomaar even een Gshock voor me konden betalen. En daarom had ik naast de g-shock klokjes nog andere wensen op het lijstje gezet. Maar natuurlijk ging mijn hart uit naar de Gshock en dus hoopte ik vurig dat ik er ten minste één zou krijgen. Misschien was het hopen tegen beter weten in, maar je weet maar nooit. Misschien kon een van mijn vrienden korting regelen of misschien hadden ze dit wel gewoon voor me over. Het was voorlopig nog even afwachten.

Toen daar de dag wam dat ik jarig was, had ik nogal wat zenuwen. Het klinkt stom, maar ik wilde de limited editions van Gshock zó graag hebben en mijn eigen spaargeld was nog lang niet toereikend. Dat betekende dat als ik nu geen g-shock zou krijgen, ik waarschijnlijk niet meer aan die speciale uitgaves zou kunnen komen. Groot was dus mijn blijdschap toen er in het eerste pakje een g-shock bleek te zitten. Maar nog groter was mijn verbazing en blijdschap toen ook in het tweede en derde cadeau een g-shock bleek te zitten! Nu had ik ineens alle drie de uitgaves van Gshock, zonder er een cent voor uit te hoeven geven.