Als je een ongeluk hebt gehad moet je altijd je auto laten nakijken. Soms moet wordt de auto zelfs weggespeelt. Als dan je auto total loss wordt verklaard moet je de auto naar een sloperij brengen.  Dit hoeft natuurlijk niet als je tegen een paaltje aangereden hebt. Het gaat hier om een grote botsing op de weg. Het kan zijn dat je auto gemaakt kan worden maar vaak zijn de reparatiekosten zo hoog dat het je niet waard is en dan komt de sloperij in beeld.
Als je auto je niet meer veilig kan vervoeren is het beter om je sloopauto te verkopen. Je kunt niet eeuwig je auto op je oprit of in de schuur laten staan. Want dan betaal je nog altijd belasting over je auto. Hierbij gaat het om wegenbelasting. Je auto die waardeloos is geworden moet je altijd verkopen. Je zou kunnen denken: wie wil er nou een waardeloze auto kopen. Maar vaak willen handige mensen of sloperijen graag je auto kopen. Door je auto te verkopen verdien en bespaar je geld. Dit komt omdat je geld verdient met het verkopen van je auto en als je een vrijwaringbewijs regelt betaal jij geen belasting meer over de auto. Hiermee bespaar je dus geld.

Als je een sloopauto verkoopt moet je natuurlijk niet verwachten dat zo’n auto je veel geld gaat opleveren. Een sloopauto is natuurlijk een auto waar niet meer in gereden kan worden. En daarvoor zijn er auto’s. Het geld dat je krijgt voor een sloopauto is vaak paar honderd euro. Het ligt aan de waarde van je auto. Of er nog veel onderdelen gebruikt kunnen worden. Het type auto speelt vaak ook een significante rol.