Een tijdje terug heb ik mijn rijbewijs bij de rijschool in Amersfoort gehaald. Weliswaar met een faalangst rijexamen. Al jaren heb ik voor bijzonderheden waarbij ik moet presteren last van enorm spanning. Het leek een tijdje over totdat ik met mijn rijlessen begon. Iedere keer zat ik enorm zenuwachtig achter het stuur en vond het moeilijk om op alles wat bij het autorijden komt kijken te letten. Wanneer ik op het besturen van de auto moest letten, lukt het me moeilijk om ook op de gevaren op de weg te letten. Bijvoorbeeld door vooraf dat ik overstak al de weg te overzien. Mijn rijinstructeur probeerde me iedere les op mijn gemak te stellen, maar onbewust dook mijn onrustigheid steeds op waardoor ik fouten maakte die ik eigenlijk niet hoefde te maken. Toen ik na veel lessen eindelijk aan het rijexamen toe was gaf mijn rijninstructeur de tip om een faalangst rijexamen af te leggen. Dit zou me veel rust geven waardoor ik niet hoefde te zakken door de faalangst. Hij legde de procedure uit. Bijvoorbeeld dat een examen ongeveer 80 minuten duurt en dat je om een timeout kan vragen wanneer de zenuwen je even te veel worden. Het koste weliswaar wat meer geld maar alleen al deze aanvraag gaf me rust. Het examen stelde me enorm op mijn gemak. Natuurlijk had ik enorme zenuwen en stond het huilen het naderder dan het lachen, maar vooral de timeouts waren ontzettend fijn. De examinator was erg overtuigd van mijn rijvaardigheid. Mijn rijbewijs heb ik gehaald en dat alleen door het faalangst examen! De rijschool in Utrecht of in Amersfoort raadt ik iedereen met faalangst aan!