Wat is domeinen verkoop en wat moet u met een domeinnaam? Daar zal deze tekst uitgebreid op ingaan. Mocht u na het lezen van dit goed geschreven en dito opgebouwd epistel nog vragen hebben, dan heeft u echter pech. Dat komt omdat dit een algemene tekst over de wondere wereld van de domeinen verkoop en het fenomeen domeinnaam is, waarbij het voor mij gewoon niet mogelijk is om vragen van individuele lezers te gaan beantwoorden. Terug naar waar het werkelijk om draait nu, na eerst deze disclaimer van mijn zijde te hebben moeten lezen. Wanneer u overweegt een domeinnaam aan te schaffen, zult u al snel terechtkomen bij winkels die doen aan domeinen verkoop. Natuurlijk kunt u het zo gek niet bedenken, of er is wel een webadres voor. Veel bedrijven hebben ook verschillende sites, bijvoorbeeld in verband met speciale acties of iets dergelijks.

U dient dus in zee te gaan met een firma doend aan domeinen verkoop wanneer u een (nieuwe) domeinnaam wenst te gaan gebruiken. Misschien heeft u al wel een bepaalde naam op het oog. In dat geval kunt u vaak eenvoudig op het internet een test doen die snel op uw beeldscherm tovert of dit webadres al in gebruik is of juist niet, en dus nog vrij voor u is zodat u uw ultieme droom op het gebied van die nieuwe domeinnaam tot werkelijkheid verworden ziet. De domeinen verkoop heeft onlangs ook een nieuwe impuls gekregen. Dit komt doordat de verplichte achtervoegsels van een domeinnaam door een zekere instantie zijn vrijgegeven. Daarmee wordt bedoeld dat het mogelijk is om bijvoorbeeld als bedrijf de bedrijfsnaam of een afkorting daarvan achter de punt in het adres dat men in de zoekbalk dient in te vullen te plaatsen.

Hieruit blijkt maar weer dat de domeinen verkoop in wezen geen moment stilstaat, en waarschijnlijk ook niet stil zal staan. Het belang van een goede en pakkende domeinnaam zal door de genoemde recente ontwikkeling immers alleen maar toenemen. Dit is ook typisch iets waar bedrijven elkaar lekker mee kunnen beconcurreren. Als de een een korte domeinnaam weet te verwerven, wil de ander dat natuurlijk ook, enzovoorts. Dit komt de domeinen verkoop natuurlijk alleen maar ten goede. Waar elders de economische recessie de mensen in haar greep houdt, zijn ondernemers in deze specifieke sector vaak vrij van een dergelijke malaise. Dat is eens fijn om te horen, dat er iets goed gaat.