Als jouw auto zo erg beschadigd is geraakt dat de schade herstellen een te dure klus zou zijn dan kun je jouw auto aanbieden bij een Renault sloperij. Je kunt natuurlijk het beste even van te voren contact op nemen met de autosloperij maar daar heb je wel de contactgegevens voor nodig. De contactgegevens kun je vaak het makkelijkste vinden door op het internet te gaan zoeken. Veel bedrijven en zo ook de autosloperijen hebben een eigen website waar je gegevens kunt vinden om met hen in contact te komen.

Je hebt soms ook nog wel eens te maken met een Mercedes sloperij die alleen auto’s van een bepaald merk in neemt. Ook kun je dan aangeven waar de schade zich bevindt en aan de autosloop vragen of zij jouw auto op kunnen komen halen. Dat kan erg handig zijn als het niet meer verantwoordelijk is om met de auto de open weg op te gaan. Je kunt vaak ook nog wel een vergoeding voor jouw sloopauto krijgen en dat is het geval omdat de sloperijen ook nog wat geld aan de auto kunnen verdienen. De hoogte van de vergoeding hangt af van de schade aan de auto en of het bijvoorbeeld van een exclusief merk is.

Als je jouw auto verkoopt aan een autosloperij dan hoor je te allen tijde het vrijwaringbewijs te ontvangen. Met dit bewijs kun jij aan de verzekering aan tonen dat je de auto verkocht hebt en zo de maandelijkse premies voor verzekering en wegenbelasting stopzetten.