Als je een auto aan wilt schaffen dan sta je voor een flinke uitgave. Een oude auto goedkoop kopen is dan een optie, maar als er vaak iets mee aan de hand is dan lopen de kosten alsnog op en daar zit je absoluut niet op te wachten. Als je een nieuwere auto koopt dan ben je qua aanschaf veel geld kwijt. Misschien heb je dat geld niet direct voor handen, dus wat zijn dan precies de opties?

Je kunt een auto gaan leasen of je kunt een prive-lening afsluiten om de aanschaf van je auto te bekostigen. Wat ook een optie is, is een auto op afbetaling kopen. Dan beschik je wel direct over je auto en ben je tevens direct eigenaar. Je betaalt je auto dan in termijnen en kunt de kosten die je aan je auto hebt dus spreiden over een langere periode. Je bent in eerste instantie dan niet een heel fors bedrag kwijt en kunt toch comfortabel auto rijden.

Natuurlijk heb je ook aan een auto op afbetaling nog de normale kosten die je voor iedere andere auto ook hebt. Zo moet je bijvoorbeeld de wegenbelasting betalen. Wil je weten hoeveel dat precies in dan kun je wegenbelasting berekenen. Daar zijn verschillende websites voor waar je precies kunt berekenen hoeveel wegenbelasting je voor je auto, ook een auto op afbetaling moet betalen per maand. Bij het maandbedrag van de financiering op kun je zo uitrekenen hoeveel geld je in totaal kwijt bent aan de auto van jouw keuze.