Een kantoorruimte is erg warm en wordt gedurende de dag alleen maar warmer en bovendien muffer. Dit zorgt niet alleen voor een bedompt kantoor, maar leidt er ook tot dat de productiviteit steeds minder wordt naarmate de dag vordert. Het is daarom aan te raden om airconditioning op kantoor te hebben, want dit zorgt ervoor dat de kantoorruimtes op de juiste temperatuur zijn. Hiermee zullen de werkprestaties van de werknemers verbeteren.

Airco systeem op kantoor

Airco kantoor kan op verschillende manieren gerealiseerd worden, afhankelijk van de diverse airconditioning systemen die er zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wandmodel. Dit is vooral geschikt voor een wat kleinere ruimte. Aan de muur onder het plafond (dus redelijk hoog) wordt dit systeem geplaatst. Van daaruit zal het airco systeem koele lucht het kantoor in blazen.

Mogelijkheden voor systemen

Een andere mogelijkheid is een splitsysteem. Hierbij is het zo dat het ene deel van het systeem binnen in het kantoor wordt geplaatst en het andere deel aan de buitenkant. Zo kan met één buitenunit meerdere binnenunits worden bediend. Elk kantoor kan dan zelf aangeven hoe koel een ruimte moet worden. Dus geen last van kouder of warmer dan je het zelf wilt hebben, maar temperatuur precies op maat.

Voordelen

Uit diverse onderzoeken is al naar voren gekomen dat een aangenaam binnenklimaat zorgt voor betere prestaties van de werknemers. Dit werd eerder ook al aangegeven. Maar airco kantoor brengt nog meer voordelen met zich mee. Dergelijke systemen filteren namelijk de lucht, wat ervoor zorgt dat de binnenlucht vers blijft. Zo kunnen bacteriën, virussen en vieze geurtjes gezuiverd worden, zodat werknemers er geen last van hebben.