Soms is een stichting een enorm goed idee. Wel is het in alle gevallen zo dat het zeggenschap die aan de aandelen zit, wordt losgekoppeld van de rechten op dividenden. Dit is gunstig wanneer het wordt uitgekeerd, maar minder gunstig wanneer degenen die dit dividend ontvangen ook zeggenschap krijgen. Toch is het enorm handig in een aantal gevallen.

Dit is enorm nuttig in de volgende gevallen:

–          De werkgever wil zijn werkgevers motiveren door ze aandelen te geven. Wanneer het goed gaat het met het bedrijf, dan gaan de aandelenkoersen omhoog en hebben de werknemers daar dus profijt van. Toch wil een werkgever niet dat ze zeggenschap hebben omdat de belangen van beide partijen anders tegengesteld komen te staan. Een stichting voor een administratiekantoor kan het zeggenschap behouden, terwijl ook de werknemers nog hun deel van de winst krijgen.

–          Wanneer er ruzie in de familie is ontstaan over wat er allemaal moet gebeuren binnen het familiebedrijf. Alle aandelen worden vervolgens in een stichting administratiekantoor gegooid met een neutraal bestuur. Als gevolg kan niemand zijn eigen zin meer doordrijven.

Ben je niet op zoek naar een stichting maar ben je benieuwd wat een administratiekantoor in Arnhem voor jou kan betekenen? Voor meer informatie kun je de website bezoeken.