Een droge huid van het gezicht verkrijgt men doordat er een tekort aan vloeistof (water) aanwezig is in de bovenste huidlaag(hoornlaag). De droge huid kan gepaard gaan met schilfering en roodheid, zelfs hevige jeuk kan een gevolg zijn. De droge huid van het gezicht kan vooral de kop opsteken in  de winterperiode(door de lage luchtvochtigheid). Maar er zijn eveneens mensen die permanent last hebben van dit fenomeen. Heel wat mensen krijgen hiermee te kampen.

Een droge huid gezicht ontstaat doordat uw huid op een bepaald ogenblik te weinig huidvet(een natuurlijke beschermlaag) aanmaakt. De huid wordt daardoor vatbaarder voor externe factoren(zon, wind, uitlaatgassen) en droogt dus langzaam maar zeker uit.

Enkel oorzaken van een droge huid

  • Erfelijk belast, wanneer je reeds op jonge leeftijd hiermee te maken hebt dan  is het mogelijk dat je huid van nature te weinig vetten aanmaakt
  • Ouderdom
  • De gezichtshuid overvloedig wassen met zeep, overdrijf hierin niet  en gebruik zeker een huidneutrale zeep.
  • Gebruik van bepaalde medicatie
  • Een éénzijdig voedselpatroon
  • Seizoensgebonden droge huid, door lage luchtvochtigheid(zie hierboven geschetst)

Hoogstwaarschijnlijk vind je hier één of meerdere oorzaken terug die voor u van toepassing zijn. Goeie nieuws is dat we de droge huid van het gezicht perfect kunnen oplossen.

Een goeie oplossing voor je droge huid van het gezicht

  Hou je van een lekker heet badje, tot twee maal per dag zelfs? Gebruik gewoon warm water(dus niet heet) en baad maximum éénmaal per dag.   Wat de verdere verzorging betreft na bad of douche, gebruik niet zomaar één of andere vette creme die je vindt in de winkel. Deze producten, zoals een lotion of bodycreme bevatten voldoende water, maar onvoldoende dieper indringende en plantaardige oliën. Het gebruik ervan zal dus de droogheid en eventuele jeuk kortstondig wegnemen, maar niet permanent.  Je huid heeft nood aan een hydraterende creme met natuurlijke ingrediënten voor een blijvend resultaat.