Veel mannen gebruiken de riem niet als volwaardig accessoire. Bij het dragen van een riem wordt vaak niet gekeken naar de rest van de outfit. Dit is raar, omdat de riem toch eigenlijk de afwerking van een outfit is. Een goede stevige leren riem straalt uit dat je geeft om details en afwerking. Een riem dragen kan volledig naar eigen smaak en inzicht, je kunt een opvallende riem bijvoorbeeld prima dragen in een onopvallende outfit of andersom. Zo staat een lichtbruine riem in een grijs of zwart pak erg stijlvol. Maar een onopvallende combinatie van zwart op zwart is vaak ook mooi. Vaak wordt aangeraden om de riem en de schoenen te combineren, qua kleur en stof om zo een mooie combinatie te creëren.

Bijna elke Nederland heeft elke dag wel een portemonnee bij zich. Naast dat je er geld in kunt bewaren kun je er nog veel meer in kwijt. Je kunt er als zakenman bijvoorbeeld ook visitekaartjes in bewaren. Op deze manier heb je altijd wel een kaartje bij je om uit te delen. Er worden veel kleuren en materialen gebruikt om portemonnees van te maken. De meeste voorkomende kleuren zijn zwart of verschillende tinten bruin. Voor een zakenman is een lederen portemonnee meestal het best geschikt. Er zijn ook plastieken portemonnees, maar die zijn over het algemeen een stuk minder van kwaliteit. Naast leer worden de duurdere portemonnees ook vaan gemaakt van suède. Wanneer je een portemonnee te onhandig vindt, kun je ook kiezen om een creditcardhouder of geldclip te kopen.

Een van de meest gedragen accessoires voor mannen tegenwoordig zijn de bretels. Bretels bestaan uit twee elastische banden die over de schouders aan de broek worden vastgemaakt. Wist je ook dat bretels al eeuwen oud zijn?. De eerste plaatjes met daarop bretellen stammen al uit de tijd van de revolutie in Frankrijk. Bretels waren in die tijd uitbundig versierd, dat diende vooral om onderling herkent te worden. Vandaag de dag worden bretels vooral als modeaccessoire gebruikt. Ook in de zakelijke kleding wereld hebben bretels al een lange geschiedenis. Bretels horen bij een smoking en rokkostuum tot de standaard uitrusting. Hoewel bretels traditioneel afgedekt gedragen worden, zie je tegenwoordig steeds vaker opvallende bretels al middelpunt van een outfit. Waar bretels traditioneel bescheiden van kleur zijn, is het tegenwoordig de mode om opvallende kleuren te dragen.