Er zijn veel bedrijven actief in de branche van de domeinen verkoop. Dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat iedere ondernemer tegenwoordig wel een domeinnaam wil hebben. Zonder dat je jezelf presenteert op het wereldwijde web stel je immers in het geheel niets voor. Firma’s die doen aan domeinen verkoop spelen daar natuurlijk op in. Zij weten ook dat een domeinnaam veel geld waard kan zijn. Er zijn zelfs voorbeelden bekend van mensen die bepaalde domeinen opkopen, om ze daarna te verkopen voor een veel hogere prijs. Het gaat dan wel om webadressen die later veel geld waard blijken te zijn. Op de een of andere duistere manier voorzien deze handelaren dat al ruim van tevoren. Het is dus een heuse business geworden, die domeinen verkoop. Er zijn natuurlijk ook risico’s aan verbonden, omdat mogelijk is dat deze speculanten een bepaalde domeinnaam aan de straatstenen nog niet kwijtraken. In dat geval heb je wel een probleem.

Wat hebben we tot nu toe geleerd, beste mensen? Het kan lonen om jezelf in de branche van de domeinen verkoop te begeven en aldaar een onderneming of onderneminkje op te zetten. Toch kan je niet iedere domeinnaam zomaar verkopen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan adressen die veel te lang zijn of die in een taal zijn anders dan het einde van het domein. Dat geldt natuurlijk niet voor domeinnamen die eindigen op .com, want die zijn in beginsel in iedere taal wel te verkopen. Kortom: begeef u niet zomaar op glad ijs, maar doe alleen doordachte dingen. Dit is overigens een levensles die een verdere strekking heeft dan slechts de domeinen verkoop of anderszins dat wat met enige domeinnaam van doen heeft.

Het kan ook zo zijn dat u begon met het lezen van deze tekst in de hoop iets te vinden over welke domeinnaam nu iets voor u zou zijn, in plaats van hele verhalen over de domeinen verkoop. In dat geval spijt mij dat zeer, maar het wil nu juist dat dit algemene teksten zijn die in wezen voor iedere onbenul bestemd kunnen zijn. Ik kan dan ook niet vanaf deze plaats u een persoonlijk advies geven over wat u het beste wel en niet kunt doen. Misschien kent u wel een specialist op het gebied van de ICT, bijvoorbeeld onder de leden van uw familie of in uw kring van vrienden. Neem in dat geval contact met diegene op.