Vrienden van ons verwachten deze zomer hun eerste kindje. Dit is natuurlijk een bijzonder en spannend moment. Samen met mijn vrouw gingen we daarom op stap om bij te dragen aan hun baby uitzet. Vooral mijn echtgenote doe je geen groter plezier dan om te winkelen naar een baby uitzet. Haar eerste idee was om een babyfoon te kopen, dus we togen vol goede moed naar een hiervoor geschikte winkel. De moderne babyfoon beschikt over zoveel functies en eigenschappen dat het bijna een computer op zich is. De verkoper vertelde vol enthousiasme over alle mogelijkheden dat het me bijna voor de ogen ging draaien. Voor onze eigen kinderen hadden we een veel simpeler model babyfoon.

Ik besloot even verder te kijken of er ook een ander product was dat leuk zou zijn voor de baby uitzet. Deze winkel had een erg grote showroom, dus er was meer dan genoeg keus om iets passends te kopen voor de baby uitzet. Ik keek rustig rond. Wat een assortiment aan kleertjes! In werkelijk alle kleuren van de regenboog, hoewel roze en blauw vanzelfsprekend dominant waren. Het is een behoorlijk schattig gezicht, kleding in babyformaat. Als ik kleertjes zou uitkiezen, zou ik er misschien goed aan doen om niet de allerkleinste maat te nemen. Waarschijnlijk hebben de toekomstige ouders hier zelf al meer dan genoeg van ingeslagen. Bovendien groeit een baby als kool en zijn dan ook binnen de kortste keren uit de allerkleinste maten gegroeid. Het blijkt al bijna net zo lastig als bij de babyfoon om uit dit grote aanbod de leukste te kiezen. Misschien moet ik toch mijn pijlen maar weer gaan richten op een babyfoon. Hoewel, misschien hebben ze al een babyfoon in hun waarschijnlijk al behoorlijke baby uitzet. Misschien is het verstandig om dit eerst eens na te vragen.

Mijn vrouw kwam met een schattig teddybeertje aanzetten. Een knuffel is fijn om te hebben en hoort echt bij een baby uitzet. Wellicht is het inderdaad prettig om een paar leuke knuffels te kopen, dat is voor een baby natuurlijk ook veel fijner dan een babyfoon. Zelf houd ik wat meer van klassieke knuffelfiguren als een beer of een elfje, dan van de wat modernere. Laatstgenoemde vind ik maar rare, onnatuurlijke vormen hebben en niet echt horen bij een schattige baby uitzet. Gelukkig waren er schappen vol aanwezig, dus was het niet moeilijk om een aantal traditionele knuffelfiguren te vinden.