Misschien heb je wel eens van disk golf gehoord. Het kan ook dat je er nog nooit van hebt gehoord. Dit spel speel je buiten en lijkt op normaal golf. Je speelt echter niet met een club en een balletje, maar met een frisbee. Deze frisbee moet je tegen kettingen gooien van een metalen mand. Hierdoor wordt de vaart uit de frisbee gehaald en komt deze in de mand terecht. Er zijn hele parcours waar je kunt spelen. Het doel is uiteraard om in zo min mogelijk worpen de frisbee in de mand te krijgen.

Omdat je disk golf in de buitenlucht speelt, zit je wel aan bepaalde maanden gebonden. Disk golf is vooral te spelen tussen maart en oktober, omdat dit de warmere maanden zijn. Toch is dit speelseizoen wel weersafhankelijk, want in Nederland kan het ook zomaar in november en december nog prima weer zijn voor disk golf, terwijl het in april en mei nog niet te doen is. Globaal gezegd kun je echter zeggen dat het tussen maart en oktober ideaal weer is om disk golf te spelen.

Disk golf klinkt je wellicht nieuw in de oren, toch bestaat het al een hele tijd. In 1988 werd een disk golf club opgericht, die dit jaar dus 25 jaar bestaat. Met het 25-jarige jubileum in het achterhoofd is een disk golf toernooi georganiseerd. Alle deelnemende personen moesten een parcours van zes holes tweemaal afleggen. De winnaars waren degenen die de minste worpen nodig hadden om het parcours af te leggen.