Tegenwoordig is het aanbod van mobiele en web apps enorm groot. Dit komt door de verschillende telefoon, tablets, browsers en de systemen waar deze op draaien. Voor elke app die je gebruikt zul je dus apart moeten inloggen. Ook wanneer je op school of op je werk via de PC naar Facebook gaat moet je inloggen omdat je natuurlijk niet wilt dat deze computers jouw gebruikersnaam en wachtwoord opslaan. Op je eigen laptop of PC thuis is dit geen probleem en kun je het wel laten opslaan zodat je niet iedere keer opnieuw moet inloggen op Facebook.

De manier waarop we tegenwoordig inloggen zal in de toekomst wel anders worden. In plaats van het gebruik van een gebruikersnaam en wachtwoord kan dan over worden gegaan op bijvoorbeeld vingerafdrukken. Deze techniek is nog vrij jong maar de ontwikkeling ervan gaat snel. Je hoeft je dan dus geen zorgen meer te maken dat er andere apps zijn die jouw gegevens opslaan want inloggen met een vingerafdruk is extra snel en stukken veiliger.

Let in ieder geval op waar je je login gegevens allemaal achterlaat. Er zijn namelijk ook websites en applicaties die deze gegevens onbeveiligd opslaan waardoor ze gemakkelijk overgenomen kunnen worden. Aangezien dit niet leuk is dien je goed op te passen.