dierenartsassistenteHoud jij erg van honden en katten? Maar ook van paarden, muizen, konijnen, vogels, cavia’s en nog vele andere dieren? Ben je daarnaast ook graag bezig met het inlichten van mensen? Misschien dat het beroep dierenartsassistente jou dan wel aanspreekt. Bij dit beroep krijg je namelijk te maken met enorm veel verschillende soorten dieren en uiteraard de eigenaren van deze dieren. Maar wat houdt dit beroep nou eigenlijk precies in?

Het beroep

Het beroep dierenartsassistente is een enorm mooi beroep. Je bent namelijk iedere dag weer bezig met het helpen van verschillende soorten dieren. Het kan gaan om konijnen, cavia’s, muizen, honden, katten of bijvoorbeeld vogels. Deze dieren kunnen last hebben van diverse klachten en problemen. Als dierenartsassistente help je de dierenarts bij het onderzoeken van het dier. Tevens leer je hoe je met de eigenaren van de dieren moet omgaan. Het is natuurlijk belangrijk dat de eigenaren worden ingelicht over het probleem waar hun dier last van heeft en hoe nu verder. Als dierenartsassistente ben jij verantwoordelijk voor de inlichting van de eigenaren.

De opleiding

Spreekt dit beroep jou erg aan en wil je de opleiding dierenartsassistente volgen? Dan zijn er diverse scholen waar je dit kunt gaan doen. Daarnaast zijn er ook veel thuisstudies die je kunt gaan volgen. Tijdens deze opleidingen leer je hoe je met dieren moet omgaan. Daarnaast leer je wat voor dieren er allemaal zijn, welke rassen enzovoort. Een ander belangrijk punt dat veelvoudig terug komt tijdens zo’n opleiding is hoe je zowel met de dieren als met de eigenaren om moet gaan. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van punten die je leert tijdens de dierenartsassistente opleiding.